. 2 φλιτζάνια καρύδια, μουλιασμένα σε νερό για 5 - 6 ώρες
. 1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
. 1/2 κρεμμύδι σε κομμάτια
. 1 ντομάτα σε κομμάτια
. 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
. αλάτι, πιπέρι
~ Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.
~Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικο φύλλο, σχηματίζοντας μπιφτέκια.
~Βάζουμε στον αφυγραντήρα στους 45 βαθμούς για 6-8 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.
. 4 φύλλα νόρι
Για τη γέμιση :
. 1 παντζάρι
. 2 μέτρια καρότα
. 2 φλιτζάνια κουνουπίδι
. 1/2 αβοκάντο
. χυμό από μισό λεμόνι
. 1 σκελίδα σκόρδο
. 2 κουταλιές μαϊντανό
. αλάτι και πιπέρι
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα υλικά για τη γέμιση.
~Πάνω στο bamboo mat τοποθετούμε ένα φύλλο νόρι.
~Απλώνουμε στο φύλλο από το μίγμα να φτάσει περίπου μέχρι την μέση του φύλλου και λίγο ακόμη .
~Για να κλείσει καλά το ρολάκι, βρέχουμε λίγο τις άκρες του φύλλου ώστε να σφραγίσει καλύτερα το σούσι .
~Στην συνέχεια κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκατοστών περίπου και σερβίρουμε.
.1 μέτριο λάχανο
Για τη γέμιση :
.1,5 φλιτζάνι καρύδια μουλιασμένα σε νερό για 4-6 ώρες
.1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες μουλιασμένες σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά
.2 καρότα
.1 πιπεριά Φλωρίνης
.1 κουταλιά ταμάρι
.1/2 κουταλάκι κύμινο
.1 κουταλιά ελαιόλαδο
.1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
.1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Για τη σάλτσα
.4 κουταλιές ταχίνι
.6-7 κουταλιές νερό
.3 κουταλιές χυμός λεμονιού
.1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
.αλάτι ,πιπέρι
~Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου.Το πλένουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Αφήνουμε να ξεπαγώσει.
~Αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα από το λάχανο.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη γέμιση.
~Παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο και κόβουμε το κεντρικό νεύρο με ένα μαχαίρι. Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
~Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να γίνουν κρέμα.
~Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τους λαχανοντολμάδες, βάζουμε άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Για το ψητό :
. 1 φλιτζάνι καρύδια
. 1 φλιτζάνι κάσιους
. 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 πιπεριά Φλωρίνης
. 1 καρότο
. 1/4 κρεμμύδι
. 1/3 φλιτζάνι μαϊντανό
. 1/3 φλιτζάνι σέλινο
. 1 σκελίδα σκόρδο
. 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
. 1 κουταλάκι κύμινο
. 1 κουταλιά ταμάρι
. 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
. 1/2 φλιτζάνι νερό
. 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λιναρόσπορο
Για τη σος:
. 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
. 1/4 φλιτζάνι νερό
. 1 κουταλιά μηλόξυδο
. 1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
. 1 κουταλιά ελαιόλαδο
. 1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
. 1 κουταλάκι ταμάρι
. 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
~Μουλιάζουμε τους ξηρούς καρπούς για 10-12 ώρες.
~Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ψητό μας εκτός από τον τριμμένο λιναρόσπορο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
~Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και αναμιγνύουμε καλά.
~Πάνω σε ενα ταψάκι του αφυγραντή, πάνω σε αντικολλιτικό φύλλο σχηματίζουμε το ψητό.
~Τοποθετούμε στον αφυγραντή στους 44 βαθμούς για 8 - 9 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σος.
~Με ενα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του ψητού και το βάζουμε ξανά για 2 ώρες ακόμη.
.1 μικρό κουνουπίδι
.1/3 φλιτζάνι κάσιους μουλιασμένα σε νερό για δύο ώρες τουλάχιστον
.1 φλιτζάνι αρακά
Βάση :
. 1 φλιτζάνι καρύδια
. 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά
. 10 βασιλικοί χουρμάδες
. 1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα
. 1/2 φλιτζάνι κάσιους
. 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη
.100 γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
.5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
.1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
.3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
. 2 φλιτζάνια καρύδια, μουλιασμένα σε νερό για 5 - 6 ώρες
. 1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
. 1/2 κρεμμύδι σε κομμάτια
. 1 ντομάτα σε κομμάτια
. 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
. αλάτι, πιπέρι
~ Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.
~Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικο φύλλο, σχηματίζοντας μπιφτέκια.
~Βάζουμε στον αφυγραντήρα στους 45 βαθμούς για 6-8 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.