Κύρια πιάτα (36)

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 11:08

Ωμοφαγικά μπιφτέκια με καρύδια

Γράφτηκε από την

. 2 φλιτζάνια καρύδια, μουλιασμένα σε νερό για 5 - 6 ώρες
. 1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
. 1/2 κρεμμύδι σε κομμάτια

. 1 ντομάτα σε κομμάτια
. 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
. αλάτι, πιπέρι

~ Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.
~Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικο φύλλο, σχηματίζοντας μπιφτέκια.
~Βάζουμε στον αφυγραντήρα στους 45 βαθμούς για 6-8 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:21

Ωμοφαγικό σούσι με παντζάρι

Γράφτηκε από την

. 4 φύλλα νόρι

Για τη γέμιση :
. 1 παντζάρι
. 2 μέτρια καρότα
. 2 φλιτζάνια κουνουπίδι

. 1/2 αβοκάντο
. χυμό από μισό λεμόνι
. 1 σκελίδα σκόρδο
. 2 κουταλιές μαϊντανό
. αλάτι και πιπέρι

~Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα υλικά για τη γέμιση.
~Πάνω στο bamboo mat τοποθετούμε ένα φύλλο νόρι.
~Απλώνουμε στο φύλλο από το μίγμα να φτάσει περίπου μέχρι την μέση του φύλλου και λίγο ακόμη .
~Για να κλείσει καλά το ρολάκι, βρέχουμε λίγο τις άκρες του φύλλου ώστε να σφραγίσει καλύτερα το σούσι .
~Στην συνέχεια κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκατοστών περίπου και σερβίρουμε.

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 17:15

Ωμοφαγικοί λαχανοντολμάδες

Γράφτηκε από την

.1 μέτριο λάχανο

Για τη γέμιση :
.1,5 φλιτζάνι καρύδια μουλιασμένα σε νερό για 4-6 ώρες
.1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες μουλιασμένες σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά

 .2 καρότα
.1 πιπεριά Φλωρίνης
.1 κουταλιά ταμάρι
.1/2 κουταλάκι κύμινο
.1 κουταλιά ελαιόλαδο
.1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
.1 κρεμμυδάκι φρέσκο

Για τη σάλτσα
.4 κουταλιές ταχίνι
.6-7 κουταλιές νερό
.3 κουταλιές χυμός λεμονιού
.1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
.αλάτι ,πιπέρι 

~Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου.Το πλένουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Αφήνουμε να ξεπαγώσει.
~Αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα από το λάχανο.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη γέμιση.
~Παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο και κόβουμε το κεντρικό νεύρο με ένα μαχαίρι. Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
~Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να γίνουν κρέμα.
~Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τους λαχανοντολμάδες, βάζουμε άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

 

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 10:20

Εορταστικό ωμοφαγικό ψητό

Γράφτηκε από την

Για το ψητό :
. 1 φλιτζάνι καρύδια
. 1 φλιτζάνι κάσιους
. 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 πιπεριά Φλωρίνης

. 1 καρότο
. 1/4 κρεμμύδι
. 1/3 φλιτζάνι μαϊντανό
. 1/3 φλιτζάνι σέλινο
. 1 σκελίδα σκόρδο
. 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
. 1 κουταλάκι κύμινο
. 1 κουταλιά ταμάρι
. 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
. 1/2 φλιτζάνι νερό
. 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λιναρόσπορο

Για τη σος:
. 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
. 1/4 φλιτζάνι νερό
. 1 κουταλιά μηλόξυδο
. 1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
. 1 κουταλιά ελαιόλαδο
. 1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
. 1 κουταλάκι ταμάρι
. 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

~Μουλιάζουμε τους ξηρούς καρπούς για 10-12 ώρες.
~Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ψητό μας εκτός από τον τριμμένο λιναρόσπορο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
~Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και  αναμιγνύουμε καλά.
~Πάνω σε ενα ταψάκι του αφυγραντή, πάνω σε αντικολλιτικό φύλλο σχηματίζουμε το ψητό.
~Τοποθετούμε στον αφυγραντή στους 44 βαθμούς για 8 - 9 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σος.
~Με ενα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του ψητού και το βάζουμε ξανά για 2 ώρες ακόμη.

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 01:26

Ωμοφαγικά μπιφτέκια με καρότο

Γράφτηκε από την

Υλικά για 6 μπιφτέκια :

. 3 καρότα τριμμένα

. 1 φλιτζάνι ηλιόσπορο

. 2 κλωνάρια σέλινο

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 12:41

Ταλιατέλες καρότου με πέστο μπρόκολου-βασιλικού

Γράφτηκε από την

Υλικά για 2 μερίδες:

.4 καρότα κομμένα με spiralizer ή peeler

Για το πέστο:

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 10:02

Ινδικό ριζότο κουνουπίδι

Γράφτηκε από την

.1 μικρό κουνουπίδι
.1/3 φλιτζάνι κάσιους μουλιασμένα σε νερό για δύο ώρες τουλάχιστον
.1 φλιτζάνι αρακά

.2 πιπεριές κομμένες στην μέση

Για το χούμους:

.1 φλιτζάνι φύτρα ροβίτσας
.1 φλιτζάνι φύτρα φακής

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 09:10

Σούσι με πατέ από καρύδια

Γράφτηκε από την

.2 φύλλα νόρι
.λαχανικά της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα μαρούλι,αγγούρι,ντομάτα)

Για το πατέ:

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 10:37

Σπαγγέτι με σάλτσα γουακαμόλε

Γράφτηκε από την

Για τα σπαγγέτι:
2 μέτρια κολοκυθάκια

Για την σάλτσα:
.1 αβοκάντο
.1 σκελίδα σκόρδο

Σελίδα 1 από 4

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ωμοφαγικό τσιζκέικ
    Ωμοφαγικό τσιζκέικ
    Για τη βάση:
    .1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
    .1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
    .1 φλιτζάνι βασιλικούς χουρμάδες
    .1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο
    Συντάχθηκε στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 10:16
  • Ωμοφαγικό banoffee
    Ωμοφαγικό banoffee

    Βάση :

    . 1 φλιτζάνι καρύδια

    . 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

    . 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά

    Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 20:44
  • Μελομακάρονα ωμοφαγικά
    Μελομακάρονα ωμοφαγικά

    . 10 βασιλικοί χουρμάδες
    . 1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα
    . 1/2 φλιτζάνι κάσιους
    . 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη

    Συντάχθηκε στις Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 11:28
  • Ωμοφαγική μαγειρίτσα
    Ωμοφαγική μαγειρίτσα

    .100 γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
    .5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
    .1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    .3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο

    Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 10:15
  • Ωμοφαγικά μπιφτέκια με καρύδια
    Ωμοφαγικά μπιφτέκια με καρύδια

    . 2 φλιτζάνια καρύδια, μουλιασμένα σε νερό για 5 - 6 ώρες
    . 1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
    . 1/2 κρεμμύδι σε κομμάτια

    . 1 ντομάτα σε κομμάτια
    . 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
    . 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    . αλάτι, πιπέρι

    ~ Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.
    ~Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικο φύλλο, σχηματίζοντας μπιφτέκια.
    ~Βάζουμε στον αφυγραντήρα στους 45 βαθμούς για 6-8 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.

    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 11:08

Το Βιβλίο μας

360041177 1443305896493681 2372188397825862961 n

©2024 Συνταγές Ωμοφαγίας. All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδων My View Solutions

Search