Το βιβλίο περιέχει πάνω από 170 συνταγές ωμοφαγικής διατροφής, οι οποίες συνοδεύονται από τις μοναδικές έγχρωμες φωτογραφίες της συγγραφέως, γεγονός που το αναδεικνύει, εκτός από έναν απαραίτητο βοηθό στην κουζίνα σας, και σε μια αισθητική εμπειρία αντίστοιχη με των φωτογραφικών λευκωμάτων.
"Η Ωμοφαγία δεν είναι δίαιτα, είναι τρόπος ζωής! Η Ωμοφαγία είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση! Τα ωμά και ζωντανά φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα φύτρα, τα βλαστάρια, τα μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το ακατέργαστο κακάο, το λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης, τα σιρόπια που παίρνουμε από τα δένδρα (του σφενδάμου κ.ά.), το ακατέργαστο αλάτι, το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, τα φύκια (αν μας το επιτρέπει ο γιατρός). Το ζέσταμα του φαγητού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 48 βαθμούς Κελσίου.
Ο λόγος για αυτό το όριο είναι ότι το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφει τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά, το καλύτερο νερό που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά και πολύτιμα ένζυμα των τροφών, τα οποία βοηθούν να χωνέψουμε σωστά και να απορροφήσουμε τα θρεπτικά συστατικά τους. Όταν καταναλώνουμε συνέχεια μαγειρεμένο φαγητό, ο οργανισμός μας πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά προκειμένου να παραγάγει περισσότερα ένζυμα και, σε βάθος χρόνου, η έλλειψή τους από το φαγητό οδηγεί σε προβλήματα πέψης, σε διατροφικές ελλείψεις, επιτάχυνση της γήρανσης και αύξηση του βάρους.
Οι τρόποι προετοιμασίας που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά στην ωμοφαγική διατροφή είναι το μούλιασμα, το ζέσταμα / αφυδάτωση μέχρι αυστηρά τους 48 βαθμούς Κελσίου με αφυγραντήρα, η ζύμωση, το μαρινάρισμα, η ανάμειξη διάφορων ωμών τροφών, ενώ συνηθίζεται και η κατανάλωση φύτρων από ρεβίθια, φακές, μπρόκολο κ.ά."
Οφέλη της ωµοφαγικής διατροφής
- Ενέργεια Διαύγεια
- Καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση
- Δύναμη και αντοχή
- Καθαρό δέρμα
- Λαμπερό βλέμμα
- Βελτίωση της φυσικής κατάστασης
- Συναισθηματική ισορροπία
- Αποτοξίνωση και απώλεια περιττού βάρους.