Μια απο τις συνταγές μου στο περιοδικό-οδηγός ‘’Η Καλαμάτα των γεύσεων’’.
Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο Κουρή και το www.kalamatatimes.gr για την τιμή που μου έκαναν.
To Λάδι Υπερικού ή Βαλσαμόλαδο, θεωρείται κορυφαίο για πολλές χρήσεις. Η υπερικίνη που περιέχει δρα ευεργετικά για πολλά προβλήματα, όπως στομαχόπονος, ξινίλες, καούρες, δυσκοιλιότητα, αϋπνία, πονοκέφαλος, πληγές, καψίματα, έρπη, σπυράκια, αιμορροΐδες, ψύξεις, κιρσούς, κάλλους, ρευματοπάθειες, συγκάματα, δερματικά εξανθήματα. Η ιδιότητα του να αναπλάθει τα κύτταρα το καθιστά κορυφαίο στην επούλωση πληγών, εξαλείφοντας τα σημάδια. Προκαλεί φωτοευαισθησία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πριν άμεση έκθεση στον ήλιο.
Στην ομαδα μας "Ωμοφαγία & Νηστειοθεραπεία " γίνονται συχνά ερωτήσεις από αθλητές και ιδιαίτερα απο αθλητές αντοχής που προπονούνται για Μαραθώνιο και έτσι σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο.
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες;
Τα φύτρα ραπανάκι έχουν μια ισχυρή και πικάντικη γεύση. Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C, καθώς και σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νιασίνη, νάτριο και φώσφορο.
Ο χρόνος βλαστήσεως κυμαίνεται από 4 έως 6 ημέρες, ανάλογα με τον τύπο των σπόρων, και μπορεί να επεκταθεί μερικώς.Τα φύτρα μπορούν να καταναλωθούν όταν εμφανιστούν πράσινα βλαστάρια.
Βάση :
. 1 φλιτζάνι καρύδια
. 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά
. 10 βασιλικοί χουρμάδες
. 1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα
. 1/2 φλιτζάνι κάσιους
. 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη
.100 γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
.5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
.1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
.3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
. 2 φλιτζάνια καρύδια, μουλιασμένα σε νερό για 5 - 6 ώρες
. 1 φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, μουλιασμένες σε νερό για 30 λεπτά
. 1/2 κρεμμύδι σε κομμάτια
. 1 ντομάτα σε κομμάτια
. 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
. αλάτι, πιπέρι
~ Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.
~Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικο φύλλο, σχηματίζοντας μπιφτέκια.
~Βάζουμε στον αφυγραντήρα στους 45 βαθμούς για 6-8 ώρες, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο.