Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 09:32

Η Συνταγή Ρετζούβελακ της Ann Wigmore

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που και αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα.
Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα πολλών στελεχών βακτηρίων Ατσιντόφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.
 
Πως φτιάχνετε:

Υλικά:
.1 φλιτζάνι σιτάρι
.3 φλιτζάνια νερό
 
~Ξεπλένουμε με νερό το σιτάρι και το βάζουμε σε βάζο με φαρδύ στόμιο μαζί με νερό.Σκεπάζουμε το στόμιο με τούλι ,που το στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι. Το αφήνουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 ώρες.
~Στη συνέχεια αδειάζουμε το νερό και γυρίζουμε το δοχείο για να έχει κλίση 45 μοιρών, με το στόμιο προς τα κάτω.
~Τρεις φορές τη μέρα ρίχνουμε λίγο νερό στο βάζο για να υγρανθεί το σιτάρι. Μετά στραγγίζουμε το νερό και τοποθετούμε το βάζο σε κλίση 45 μοιρών.
~Μετά από 2 μέρες το σιτάρι μας είναι έτοιμο, φυτρωμένο. Βάζουμε στο βάζο τα 3 φλιτζάνια νερό και το σκεπάζουμε με τούλι ,το οποίο στερεώνουμε με λαστιχάκι. Αφήνουμε το νερό για 24 ώρες. Το καλοκαίρι γίνεται πιο γρήγορα. Καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμο από το θαμπό του χρώμα.
~Μετά από 24 ώρες αδειάζουμε το νερό σ ένα άλλο δοχείο και βάζουμε στο ψυγείο όσο δεν θα χρησιμοποιήσουμε.
 
Tip: Με το ίδιο σιτάρι μπορούμε να φτιάξουμε άλλες δυο δόσεις Ρετζούβελακ. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνουμε το σιτάρι για τις άλλες δυο δόσεις.
Το Ρετζούβελακ διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.
Διαβάστηκε 801 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 08:09
Δωροθέα

Γειά σας, είμαι η Δωροθέα!
Δημιούργησα το blog μου τον Ιανουάριο του 2018,γιατί ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές μου. Ελπίζω να βρείτε κάτι που να σας αρέσει και να σας δημιουργήσει τη διάθεση να το δοκιμάσετε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γάλα κάνναβης Ζυμωμένο ρόφημα φρούτων »
©2018 Συνταγές Ωμοφαγίας. All Rights Reserved. Κατασκευή Ιστοσελίδων My View Solutions

Search