Μια απο τις συνταγές του βιβλίου μου σε ενα απο τα καλύτερα freepress της χώρας!!!
Ευχαριστώ πολύ τον Petros Gissis και το goThraki το περιοδικό Θράκης Α. Μακεδονίας για την φιλοξενία στο υπέροχο περιοδικό τους!!!
Για τα pancakes:
. 4-5 λωτοί
. 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
. 1/2 κουταλάκι κανέλα
Για τη σάλτσα σοκολάτας :
. 2 κουταλιές λάδι καρύδας λιωμένο
. 1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
. 1 κουταλιά ωμό κακάο
. πρέζα αλάτι
~Χτυπάμε όλα τα υλικά για τα pancakes στον πολυκόφτη.
~Βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα για κάθε pancake στα ταψάκια του αφυγραντήρα.
~Τοποθετούμε στον αφυγραντήρα στους 45 βαθμούς για 4-6 ώρες.
~Γυρίζουμε τα pancakes στο ενδιάμεσο.
~Συνδυάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
~Σερβίρουμε τα pancakes με τη σάλτσα σοκολάτας και φρούτα της αρεσκείας μας.
. 10 βασιλικοί χουρμάδες
. 1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα
. 1/2 φλιτζάνι κάσιους
. 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη
Βάση :
. 1 φλιτζάνι καρύδια
. 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά
.ώριμους λωτούς
~Πλένουμε καλά τους λωτούς.
~Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού.
~Τοποθετούμε στον αφυγραντήρα στους 41 βαθμούς για 16-20 ώρες.
.1 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
.1/4 φλιτζάνι σπόρους τσία
.1/4 φλιτζάνι ωμό κακάο
.2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου/ωμό μέλι
.1/2 κ.γλ κανέλα
Βάση :
. 1 φλιτζάνι καρύδια
. 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά
. 10 βασιλικοί χουρμάδες
. 1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα
. 1/2 φλιτζάνι κάσιους
. 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη
.100 γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
.5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
.1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
.3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
.1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
.1/4 φλιτζάνι βούτυρο κακάο
.1/4 φλιτζάνι ωμό ταχίνι
.3 κ.σ σιρόπι σφενδάμου